27 Jan 2013

cuti-cuti ke Perlis Indera Kayangan

baru2 ni ke Sungai Petani Kedah sebab ade hal sikit kat rumah abang.. punyela bosan duduk kat rumah jer, suddenly teringat pulak dekat mek Ainal Mardya.. "hehehe kalau dapat jumpa Ainal syok nih!" kol la mek ni, alhamdulillah kebetulan dia pon tengah cuti sem. Bincang punya bincang kami dah sepakat yang Cik Yati ke Perlis dan Mek Ainal setia menunggu kehadiranku di sana. *sonok sangat!

Atas cadangan mek Nal, kene naik KTM dari S.P ke Arau.. kaunter station tutup rehat smpai kol 11. takpelah kalau macam tu, orang suh abg pergi dulu sebab dia pon tengah ade hal.. semangat ni nak beli ticket .. without words, my face showed everything. Ya Allah ticket lambatnyer pukul 3.30 pm.. :(
Ape aku nak buat ni.. dah la tak biasa sangat dengan jalan S.P
bila sorang2 rase takut dia lain macam sikit.hehe tanya la orang sana sini.. katenya naik bus cepat sikit, Ainal pon suggest macam tu,, "Nal dekat ke nk p Perlis??" dengan nada yang confident.. "dekat jer weh, hang naik bus lompat atau bus express, dekat ja!"

Alhamdulillah ade 2 orang student UITM Arau ajak aku pergi dengan diorang sekali, kebetulan nak ke Central Square, diorang kate dekat jer dengan Station Bus.. rasa terhutang budi sangat, semoga Allah balas budi baik diorang.. turun jer dari kereta and kereta pon dah hilang from my sight, ade brother ni tanya "nak ke mana dik?'' menjawab dengan penuh harapan "nak ke Perlis bang."
Jawapan dia memang memedihkan dan menyedihkan hati.. "adik dah salah station ni, kat sini station bus express ja, adik kene naik bus ke Alor Staq lepas tu ambil bus ke Kangar"
What??? Ya Allah.. dugaan apa ini.. Ainal kat sana dah risau + rasa bersalah.. takda apa la nal weh,, nasib aku laaaa.. wakakaka
Aku dapat selesaikan masalah transport dan akhirnya aku sampai juga ke Kampung Bongor Kudung Simpang Empat. Nama tempat yang Ainal selalu ceritakan dulu.. sampai jugak akhirnya

*Nal.. betapa jauhnya nak ke Perlis, berjam2 lamanya.. tidaklah sedekat yang hang bagitahu.. nak nangis aku dok dalam bus tu. @_@

Now.. Memories created!

Sahabatku Ainal Mardya Mohd Jamil.. terima kasih kat hang sekeluarga..
sayang gila kat hang Nal.. dapat jugak jumpa hg, p Perlis.. sori kalau aku menyusahkan hang yer..
1st place yang Ainal bawak Gua Cenderawasih, Kangar Perlis.. memang memorial la gua nih. haha
mane tak nya.. datang-datang kera dah ready nk main kejar-kejar ngn kami dua.. haishh kera nih,, 
bijak pulak tu.hehehe
mula-mula masuk nampak la sign board ni =)
haaaa amik kau! kera-kera ni memang hyper active taw..
adegan aci kejar famous mase tu, haha sebab kena kejar ngn depa ni lah.. makanan punya pasal
tengok tu.. ngade
haaaaa yang paling tak leh lupa.. kami jungle treaking la pulakkk.. dengan pakai kasut yang tak sesuai, air mineral sebotol jer.. kami gagahkan jugak mendaki.. Ya Allah,, penatnyer.."hang ingat ni zaman masa kita Askar Wataniah ka?? "bengang Mek Nal dengan aku. sebab aku yang ajak daki sampai ke puncak, hihihihi.. *sori nal =D
ni la mek Nal.. heheheh a.k.a Itik kecil
haaa ni track yang kami dah lalu.. gayat wooOO
okeh! done! ni la puncak Gua Cenderawasih
  Feel bila dah sampai ke puncak.. waaaaaa.. Allah jer yang dapat gambarkan.
rasa puas, lega, sonok, excited, nak muntah.. hehe
nice wiew =)
Ainal sonok sampai nangis.. hihi
tak tahu nak cakap.. penat!
Ainal kate gua ni la lokasi pengambaran filem congkak
Okeh.. masa ni kami on the way nak balik umah Ainal.. sebab sampai Kangar dah lewat tak dapat nak jalan sakan.. nak jalan sampai malam tapiiiiiiiiii.. hehehehe
sepanjang perjalanan.. aku tergamam tengok padi.. emm,, almaklumlah.. first time kikiki =D
singgah kat perkampungan nelayan.. ade ramai orang cina area nih.
laut ape yer name dia.. lupa dah.. ade siput mentarang dijual  tepi jalan.. teringin nak try, tapi Ainal kata dia geli..hehe.. sampai perlis aku sonok sangat, tapi dalam masa yang sama sepanjang perjalanan perasaan bercampur baur.. ajak Ainal makan laksa Kuala Perlis.. tak kesampain, jauh.. g pun rushing mase tu.. nantilah bila2.. belum rezki lagi. he
sunset wiew.. cantik =)
panas terik masa nih.. tembam an.. makan3 hari3
Ainal pose kat motoq.. motoq ni la yang bawak kami merata-rata
atas moto waktu ni.. hehe.
Haaaa.. mase ni kami sampai dah rumah Ainal..  kalau korang nak tahu rumah Ainal dulu pernah jadi lokasi pengambaran filem "Tentang Bulan" Seronok jumpe mak abah Ainal, adik-adik.. family ainal happening sangat, aku rasa selesa tinggal dengan diorang.. hehe, lagi-lagi adik2 dia.. macam kak dia jugak, haha =P
syokkk... ini belakang rumah Ainal, seronok aku gigit padi.. ngeh2


faham tak feel dia? bagi someone yang tak pernah tengok padi depan mata.haha
Bermalam kat rumah Ainal..rancak kami bersembang dengan mak Ainal.dapat lepas rindu dengan Ainal..
haaaa,, ini nak habaq mai, betol la apa mak pesan.. "pakai kain batik yati,, kamu ni nanti pergi rumah orang, duduk dengan mak mertua tak reti pakai KAIN BATIK."
Totally agree with my mom.. bila kena dekat batang hidung sendiri baru aku tahu.. hehe
aku tak bawak baju banyak.. mak Ainal provide kat aku kain batik.. mak Ainal pon berkata "Ya Allah yatiiii.. hang reti pakai kain batik dak??" amikkkk kauuu!!!

Esoknye jalan lagi!! hehehehe


tepi jalan nih.. segan la jugak,, tebalkan muka seinci. hihi
haaa.. korang nak p mana?
ni escalator kat Kangar.. ape yer nama mall nih,, lupaaa.. hehe
=)
=)
panas-panas makan ABC.. memang terbaikkk
=)
bergambor sebentar.. before gerak balek S.P, hehe







syukran motor.. beliau sangat berjasa, hehe

wuuuuu nak balek dahh.. 2 jam perjalanan

seronokkkkkk sangat dapat jumpa hang Nal