11 Aug 2014

Aidilfitri Keluarga En. Baharuddin 2014

Assalamu'alaikum... salam Aidilfitri :)
lama dah tak update blog ni... Ramadhan berlalu muncullah Syawal. Semestinya apa yg kita semua idamkan dan inginkan, Ramadhan tak pergi sia-sia macam tu je.. alangkah ruginya jika Ramadhan pergi tanpa dosa-dosa kita yang lalu diampunkan. Ampukan dosa kami ya Allah...
Syawal pada tahun ni sambut dengan bersederhana je.. persiapan raya pon ala kadar je.. lagipon raya pertama tahun ni kerja. Sedih kan orang lain beraya kita pulak bekerja, tapi takpe janji dapat solat sunat syawal.... cuti semester 2 bulan setengah tak tahu nak buat apa.. tanpa fikir panjang-panjang sangat alhamdulillah dapat kerja part time kat Aeon Mall. Tengok betapa happynya saya bekerja di hari Raya. hehee
Haaa ni bukan baju raya.. baju lame jee.. jadilah lagipun tak semestinya raya kene
semuanya baru kan.. kononn saje nak sedapkan hati, padahal tak sempat nak cari baju raya
last minit.. waaaaa
bersama rakan sekerja.. mereka pun berbaju kurung. Sweet kan.. hehe
Haaaaa di pagi Syawal terasa kelainannya.. rasa sebak, rasa rindukan Ramadhan, rasa macam tak percaya pon ada. Yelah cepatnye dah raya macam baru semalam baru start puasa. Semoga menjadi antara golongan yang sebenar benarnya layak untuk menyambut raya, sebab hari raya ini adalah hari kemenangan buat hamba yang telah berjaya menahan nafsu, peroleh keampunan Allah, yang betul betul tidak membiarkan Ramadhan pergi sia sia..T_T

Mandi sunat Aidilfitri... bersiap siap ke masjid tunaikan solat sunat Aidilfitri.. jamah makanan sikitttt... selesai.. balik rumah semua dah ade, cuma family abang dan kakak je takde. Biasalah orang dah berumah tangga.. raya rumah pasangan dia dulu.. ikut giliran la setiap tahun. hehe

haaaaa tibalah masa semua saling maaf bermaafan. Tak boleh belah sebak betul mase bersalaman tu.. confirm nangis.. aishhh... tapi bila saat saat macam ni.. sedih tak dapat bersama abah, cium tangan dia.. mohon ampun kat dia... sebab ini lah anak yang dah banyak berdosa,, Allah.. rindu

Sebab tu lah raya raya selepas abah pergi hati ini terasa ada sesuatu yang kosong. Tak rasa semangat nak buat persiapan raya sangat, baju raya pun tak fikir nak tempah,.. biskut raya pon beli je.. masih terasa kehilangan abah. Dulu sebelum nak raya tu abah la paling sibuk nak ready buat lemang. Cari buluh la, cari daun pisang la... petang sebelum raya tu dah start bakar lemang, suasana yang takkan jelma lagi.. sungguh, lemang yang dibeli dan dibakar orang lain tak sesedap lemang yang arwah abah bakar..

Ok! ini antara gambar gambar raya kami.. hehe


haaaa dari kanan tu adik, mak, Jannah, kakak, abang ipar, mustaqim dan yg berbaju Melayu hitam tu abang sayaaa.
haaa yg belah kiri tu family abang
yang kecik kecik bertudung biru Mak saya

Done! raya kedua pagi pagi lagi kami bergerak balek kampung..
Ni atok kami... yg baju merah tu pak cik





si bambam ni Nur jannah

Penat sangat beraya budak ni
Raya ke tiga.. bertemu sahabat baik zaman diploma dulu.. hehehehe
Dari kanan... Mohd Jazli Azizi bin Jamharuddin.. tengah tu Azura Roslan..hehe

Raya ke-5! berkumpul balek sahabat zaman sekolah menengah dulu.. bukan senang nak berkumpul berlima.. sehati sejiwa.. siap ade nama lagi geng kami ni,, SYAZYAJUZU.. pelik an name tu.. nak buat macam mana tu je idea yang dapat mase nak namakan geng kita orang.. hasil gabungan nama kami sendiri.. hehe
Jamu diorang spaghetty... maaf la begedil takde.. lain hari ye kawan kawan..

Malam tu pergi funfair.. youhuuuu heheheh sonok betullll... dah lama teringin nak main.. sekali main yg paling extreme.. haaaaa amikkkk tak fikir game lain dah.. puas hati la


org sebelah tu takut rupenye... dok jerit "Ya Allah, bila nak habis ni" hahhahahaa



































Fatehah dan Fatin...seronok hangpa noh
Raya ke-6 hari lahir Mustaqim.. malam tu buat makan makan sikit dan sambut birthday aqim.. yeaaaaa.. aqim dah genap 5 tahun umurnya.. 
Mustaqim...kek dia la ni..
ini adik Mustaqim.. Nur Jannah namanya..

main bunga api.. hehe













Alhamdulillah...dapat temui Ramadhan tahun ni.. dan dapat beraya bersama family.. apalah makna raya tanpa family kan.. semoga kita semua dipertemukan lagi dengan Ramadhan tahun depan. Ameen.. :)